Olasz Nyár / Puglia élmények és látnivalók

Tatár-Kiss Máté fotó

Az elmúlt héten ismét előkerült egy régi anyagunk Tatár-Kiss Mátéval. A koncepciónk egy laza, kissé olaszos sorozat volt, így kerültek elő a kedvenc macskaszem formájú napszemüvegeim. Sminkben is inkább a földszíneket használtam: barna, oliva és egy kevés arany csillogás.

Nem gondoltuk túl, a helyszínünk Szeged belvárosa volt. Eldugott, macskaköves utcákon bolyongtunk, közben Máté ad hoc jelleggel lőtte a képeket. A fotókról már csak egy Vespa hiányzik!

[Fun fact:]
A Vespa a leghíresebb olasz motormárka, melyet mindig és mindenhol láthatunk egész Olaszország szerte. Szinte minden olasz családban előfordul legalább egy Vespa motor. A II. világháborút követően Enrico Piaggio, a cég alapítójának fia úgy érezte, egy modern és megfizethető megoldást kell kínálnia, hogy segítse, egyszerűbbé tegye a tömegek közlekedését. Ennek eredményekként született meg 1946-ban az első Vespa, több híres film szimbóluma – ezzel járja be Audrey Hepburn a római utcákat a Római vakáció című filmben. A világon az egyik legnagyobb példányszámban értékesített jármű.

OLASZ NYÁR / PUGLIA ÉLMÉNYEK

PUGLIA ÉLMÉNYEK ÉS LÁTNIVALÓK

Igaz, az idei év nem az olaszországi nyaralásunk tervezgetéséről szólt, ezek a képek viszont nagyban emlékeztetnek a 2017-es kiruccanásunkra Puglia-ba. Az európai Maldívként is emlegetett terület (a csizma sarka) majd 800 kilométernyi partja rengeteg élményt adott nekünk. Kedvenceink között szerepel a Torre dell’ Orso, melynek tengerpartján ezüstös homokot és kristálytiszta vizet találunk, a parton pedig kis homokdűnék vannak. Polignano a Mare is igazán különleges volt, viszont Torre dell’ Orso-val szemben, ez inkább a lenyűgöző látványa miatt. A partszakasz elég kavicsos és viszonylag keskeny volt, de mindenképp megérte a rá szánt időt!

Maga a szállásunk Monopoli óvárosában volt, remek választás, ha igazi történelmi kincset szeretnénk látni. Természetesen Alberobello-t sem hagyhattuk ki, fotóról talán többen is felismeritek – kis kúpos tetejű kunyhók alkotják, az úgynevezett trullók. A kaja brutálisan jó volt szinte minden étteremben ahová betettük a lábunkat, a partok és látványosságok pedig kocsival könnyedén megközelíthetőek voltak – leszámítva az olaszos mentalitást, amit az utakon tapasztaltunk: körforgalomban parkolás és még sorolhatnám.

Rengeteg meseszép látványosságra sajnos nem jutott már időnk, köztük például a hires Matera-ra sem, ellenben eljutottunk kicsit északabbra, Pompei-be és a Vezúv tetejét is megmásztuk (a szó szoros értelmében).

Nem terveztem kisebb élménybeszámolót tartani Nektek, azonban Máté képei rengeteg emléket felidéztek bennem. Köszönöm a lehetőséget!

Ha érdekelnek a fotózások, figyelmedbe ajánlom Kathia Dobó ruhájában készült fotósorozatról készített beszámolóm is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.